Notas sobre as feiras de Galiza. O caso da feira de San Martiño en Francos (Calo-Teo) - González Reboredo, Xosé Manuel (PORTVGALIA: Revista de Arqueologia do Departamento de Ciências e Técnicas do Património da Faculdade de Letras da Universidade do Porto, 2017)
Este texto trata da feiras tradicionais de Galiza dende o punto de vista etno-histórico e etnográfico. Lugares de intercambio económico, mais tamén cun claro aspecto festivo, nos últimos decenios están en decadencia a causa dos cambios producidos no antigo sistema agrario. Pero aínda sobreviven algunhas que manteñen características do pasado, do que é exemplo a de San Martiño en Francos, perto de Santiago de Compostela.